Oren uitzuigen

Het professioneel laten schoonmaken van de gehoorgangen komt regelmatig voor. Zeker als mensen oortjes, hoortoestellen, slaapdoppen of gehoorbescherming dragen. De oren zijn dan niet meer in staat om zelf het oorsmeer en huidschilfers af te voeren en dit hoopt op in de gehoorgang.

Bij het gebruik van wattenstaafjes is het veroorzaken van zo'n blokkade ook een risico. Doordat het gros van het oorsmeer door een wattenstaafje terug het oor in gedrukt wordt kan dit ophopen en ook dan krijgt het oor dit niet meer zelf naar buiten.

Eerder was iemand aangewezen om de assistente van de huisarts om de oren dan te laten uitspuiten. Door water onder druk het oor in te spuiten komt het oorsmeer los en komt dit naar buiten. Dit is natuurlijk niet zonder risico. Wilde iemand dit niet, dan kon hij of zij terecht bij de KNO-arts om de oren te laten uitzuigen. Met een klein stofzuigertje of haakje wordt het oorsmeer onder direct zicht verwijderd. Dit is precies de behandeling die ik nu als audicien kan aanbieden.


De behandeling:

Onder direct zicht van een hoofd gedragen microscoop kan ik het oorsmeer uit het oor verwijderen met een klein zuigertje. Mocht de situatie erom vragen heb ik ook de beschikking over een haakje of een curette. Voor deze behandeling ben ik speciaal opgeleid door KNO-arts Jan Rombout. 

Sinds begin 2024 zijn er een select aantal audiciens opgeleid om deze behandeling onder supervisie van dr. Jan Rombout lokaal uit te voeren. Na een gedegen theoretische en praktijk training mag de behandeling uitgevoerd worden. Dit gebeurd altijd onder supervisie van dr. Jan Rombout. Hij kijkt op afstand mee, is beschikbaar voor overleg en coaching. 

De kosten van de behandeling bij de audicien zijn €69,95. Deze kosten worden (nog) niet vergoed door de zorgverzekering. Hopelijk gaat dit in de toekomst veranderen, maar alle verandering heeft tijd nodig. 


Graag meer informatie of een afspraak inplannen voor een reiniging, vul dan via de website het contactformulier in, bel 0529-232040 of mail naar info@jackyshoorstudio.nl

E-mailen
Bellen