Om voor vergoeding via de zorgverzekeraar in aanmekring te komen moet u als eerste aan de eis van 35 dB gehoorverlies, op 1, 2 en 4 kHz voldoen. Daarnaast heeft u een recept nodig van de KNO arts, het audiologisch centrum of een triage audicien (zoals ik).

Als u aan die voorwaarden voldoet moet er nog worden bepaald in welke categorie uw verzekeraar uw gehoorverlies onderverdeeld. Hiervoor vult u de hoorvragenlijst in. Hieruit komt een categorie. Een hoortoestel uit deze categorie wordt (gedeeltelijk) door uw verzekeraar vergoed.

Afwijken van deze categorie is lang niet altijd niet mogelijk en zo heeft uw verzekering grote zeggenschap over welke hooroplossing u krijgt.

Het functiegerichte voorschrijven zoals het protocol van de zorgverzekeraar wordt genoemd gaat uit van een adequate hooroplossing. De hooroplossingen met de nieuwste (audiologische) innovaties zijn niet opgenomen in dit protocol.


Om u binnen dit protocol zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen in het vinden van de meest geschikte hooroplossing werk ik niet onder contract van de zorgverzekeraars.

Dit betekend uiteraard niet dat u geen vergoeding krijgt. Ook als u uw hooroplossing bij mij aanschaft komt u (onder voorwaarde, zoals hierboven beschreven) in aanmerking voor vergoeding van uw zorgverzekeraar.


Tijdens de uitgebreide en vrijblijvende intake vertel ik u graag over de mogelijkheden.

E-mailen
Bellen